En liten redogörelse av första semesterveckan

Nu har jag varit ledig i exakt två veckor då jag tjuvstartade semester redan på torsdagen innan första riktiga semesterveckan. Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad vi/jag hittade på under den första veckan.
 
På fredagen satte jag mig i bilen och åkte norrut medan sambon skulle ha svensexa-helg på annan ort. Först stopp i Jönköping där mamma mötte upp för lite shopping. 
 
 
Sedan åkte vi ytterligare en timme norrut och så var vi framme vid mitt föräldrahem. Där får man äta frukost i växthuset/orangeriet och det smakar lite bättre.
 
 
Jag tog en tur till min favoritaffär, Mittemellan. Fyndade en mässingkrok och hittade koppar till en vän. 
 
 
Tog även en cykeltur till Osterian som sig bör och fick med mig lite smått & gott. 
 
 
Jag har fått dille på nektariner. Som stenfruktsallergiker har jag tidigare inte kunnat äta det men har nu upptäckt att det funkar rätt bra om de är hårda (dvs inte helt mogna) och skärs i klyftor. Mums för en som annars endast kan förtära banan och apelsin typ. Så jag har ätit några sådana om man säger så..
 
 
Väl tillbaka i Växjö igen åkte vi på loppisutflykt till Norrbygdens loppis utanför Orrefors. Här ser ni ett av alla sjuttioelva rum.
 
 
Vi fyndade ett soffbord och åt äggmackor vid en sjö. En bra utflyktsdag.
 
 
Och det var lite från vår första semestervecka. Vecka nr 2 har jag fotat ytterst lite under men jag invigde veckan med Maggio-konsert på stadion och fina vänner. Inte dumt det heller.
Nu laddar vi för ytterligare en och en halv vecka semester. Får se vad vi hittar på. Älskar de här lugna dagarna som vi tar lite som de kommer. Utflykt beroende på väder och lite lägenhetsfix här och var. Idag blir det utelunch och har vi tur ringer de och säger att vår pinnsoffa är klar att hämtas då den har varit på ommålning. Som sagt, sköna lugna dagar.
 

Kommentarer

Kommentera här: