Helg med tranfokus

I helgen var vi som sagt i min hemstad och umgicks både med mina och Kalles föräldrar. Målet med helgen, förutom att umgås, var att kika på tranorna då jag är uppväxt 15 minuter från Hornborgasjön.
 
 
11200 var de till antalet, hade minskat något från föregående helg. Jag får väl erkänna att jag är sådär intresserad (jag har ju även sett dem några gånger under åren..) men soligt väder och fint folk gör upplevelsen värd att uppleva igen.
 
 
Kikarna var såklart med och det spanades och spanades.
 
 
..och spanades lite till. Mammorna såg likadana ut i sina toppiga mössor som behövdes här då blåsten höll oss sällskap.
 
 
Jag var lite ego och kände att jag hade en bra selfiedag så körde några sådana också med dubbla halsdukar å allt. De kunde jag dock ta av mig när vi gick till nästa plats då solen sken och vinden höll sig borta.
 
 
Vi spanade även in husbilarna som står på rad och om man förundras över varje år. Det är liksom vissa som följer tranorna hela vägen, från Spanien och hit och sen ännu längre norr ut. Galet hängivet ändå.
 
Sen åkte vi hem, fikade i det nya växthuset, kikade på både hockey och handboll samt åt gott såklart. Söndagens hemresa innehöll även ett ikeastopp och jag hoppas kunna visa vad vi köpte så fort de sitter på väggen. Tror det kan bli bra.
 
 

Kommentarer

Carolina

Så jäkla häftigt! Mäktigt att se så många tranor samtidigt! Fascinerande också att folk kan följa deras resa från land till land också, som sagt: hängivet :)

2016-04-11 09:10:47
URL: http://www.carpia.blogg.se

Ida här och nu

Men va häftigt! Jag har aldrig varit där men ska ta mig dit någon gång. Men de känns lite som att de räcker med att se de en gång. En häftig upplevelse men jag är inte så intresserad av fåglar att jag skulle hänga där flera år. Eller följa dom från land till land. Men jag är imponerad av dom som är så hängivna. Kram

2016-04-11 13:21:36
URL: http://idaaharochnu.blogspot.com

Kommentera här: